VALDRES: – Eidsiva Bredbånd har de seneste ti årene gjennomført en betydelig utbygging av fiberbredbånd i Valdres, og fortsetter nå arbeidet med å tilby fiber til så mange som mulig i regionen, sier leder for salg i Eidsiva Bredbånd, Vegard Fredheim, i en pressemelding.

Stor utbygging på Beitostølen

Det har i 2022 pågått gravearbeider, trekking av fiberkabler og montasjearbeider i ulike deler av Valdres.

– På Beitostølen utføres nå et av Valdres' største fiberutbyggingsprosjekt noensinne, sammen med regionale entreprenører som Laje og Valdres Energi Entreprenør, legger Fredheim til.

På Vaset og Danebu

Ifølge Eidsiva vil den pågående utbyggingen i Valdres åpne opp for at flere kan få fiber.

– Dette gjelder både boliger, fritidseiendommer og bedrifter. Samtidig jobbes det aktivt med å tilby fiber i nye områder. Et eksempel på dette er Vaset, hvor Eidsiva Bredbånd nå planlegger fiberutbygging fra Vaset sentrum til Høyseth Panorama. I Damtjednlie på Danebu vil også hytter få tilbud om fiber, gitt tilstrekkelig oppslutning, uttaler Fredheim.

Fiber til flere

– Oppgraderingen til fibernett i hytteområder i Valdres gjør at både kundegrunnlaget og fibernettet til Eidsiva Bredbånd vokser. Dette vil igjen gjøre det mulig å tilby fiber til flere i regionen. Eidsiva Bredbånd har satt seg mål om 100 prosents bredbåndsdekning i hele Innlandet, opplyser Eidsiva i pressemeldingen.