Gå til sidens hovedinnhold

Har ikke gitt opp Vinda

Oslo mandag: Fikk møte Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag fikk Vern Vinda, Den Norske Turistforening, Natur og Ungdom og Naturvernforbundet møte olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg for å snakke om Vinda i Øystre Slidre.

Oslo: – Vi var ti stykker som fikk møte olje- og energiministeren, og det som egentlig var satt opp som ti minutter ble til 20. Det var et positivt møte synes jeg, sier Astrid Bidner på telefon til avisa Valdres mandag.

Ny minister, nye sjanse

Olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg ble nylig innsatt i stillinga og naturvernorganisasjonene har fått en mulighet til å legge fram saka om at Vinda-elva ikke skal legges i rør.

– Han kunne ikke si noen dato til oss når dette skal avgjøres, men at det nærmer seg, forteller Bidner.

Det var mange valdriser i Oslo i dette følget.

– Fred Kuyper snakket om naturverdiene og Freiberg fikk overlevert et faktaark om Vinda. Ragnhild Dahle leste opp et dikt om Vinda og ektemannen Gudbrand fortalte om sine opplevelser med Vinda gjennom 35 år. Jeg fortalte om de mange turene langsmed Vinda og vi kom inn på de mange underskriftene som er samlet inn til vern av Vinda, forteller Bidner.

Les også

Minister svarte om Vinda-vern

Fikk Vinda-vatn

Olje- og energiministeren fikk også overlevert ei flaske med Vinda-vatn fra gruppa.

– Ministeren takket for dette og han svarte oss med at budskapet var mottatt og at de vil gjøre en grundig vurdering av saka. Han sa at lovverk og regelverk må følges, før de drar sine konklusjoner, sier Bidner.

–Men, at det drar ut i tid, er vel positivt med tanke på vern av Vinda?

– Ja, i forhold til grønne sertifikater så er det jo en tidsbegrensning. Det er det også i forhold til en avtale som Øystre Slidre kommune skrev i 2013 med Clemens Kraft og Skagerak Energi. Den er bindende for åtte år, forteller Bidner.

Det ble også en tid til en liten markering foran olje og energidepartementet.

Les også

Marit spør Elvestuen om Vinda

Les også

– Avgjørelse om Vinda-utbygging til høsten

15 sider i Fjell og Vidde

I septemberutgava blir Øystre Slidre kommune utfordret på sitt slagord «Ren naturglede», der journalisten til medlemsbladet til Den Norske Turistforening, fikk en e-post forklaring fra ordfører Kjell Berge Melbybråten. Les mer om dette på nettsida til avisa Valdres. Tittelen på artikkelen er for øvrig «Kampen om den siste elva».

Les også

"Opprør i Valdres. Kampen om den siste elva"

Kommentarer til denne saken