Skitjuvene gleder seg til vinterferien

Skigleden kan fort bli redusert, hvis skiutstyret ditt blir stjålet. Ikke la skiene stå ubevoktet i pausene.

Skigleden kan fort bli redusert, hvis skiutstyret ditt blir stjålet. Ikke la skiene stå ubevoktet i pausene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vær på vakt: Alpintjuver lusker i fjellheimen.

DEL

Skal du til et alpinanlegg i vinterferien? Da bør du passe ekstra godt på utstyret ditt. Hver vinter forsvinner alpinutstyr for millioner av kroner, melder Tryg Forsikring.

Å reise et sted uten reiseforsikring er gambling med liv og helse. Men så er det slik at en reiseforsikring ikke dekker alt som kan råke deg. Det er felles - uansett hvilket forsikringsselskap du velger.

En viktig huskeregel er: Om du eier utstyret blir det i de fleste tilfeller dekket når noen stjeler fra deg.

Unntaket er om du lar skiutstyret være ubevoktet i skianlegget over lengre tid.

Leier du utstyr, og det blir stjålet, blir det en sak mellom deg og utleier. Her går mange på en smell. De lar være å forsikre seg hos utleier på alpinanlegget.

Stjeler for millioner
Snittprisen på skiutstyr blir stjålet ligger opp mot 10.000 kroner, og utstyret blir stadig dyrere. Tall fra forsikringsbransjen viser at det er snakk om skiutstyr for flere millioner kroner årlig.

Kjøp egen forsikring
Reiseforsikringen din dekker ikke utstyr som du ikke eier selv. Leier du skiutstyr, vil dette ikke dekkes av forsikringen dersom det blir stjålet. Du bør derfor tegne en egen forsikring hos utleiefirmaet. Den vil koste noen tiere, og har en egenandel på noen få hundre kroner. (De fleste store skianlegg med utleie tilbyr forsikring på utleid utstyr.)

– Vi vet at det ofte er litt kaotisk når man skal leie ski. Men bruk noen ekstra minutter på å forhøre deg om skileie-forsikring. Kanskje litt kjedelig, men det kan spare deg for erstatning til skiutleier, sier leder i Tryg Forsikring i Norge, Espen Opedal.

– Reiseforsikringen dekker ikke tap av leid skiutstyr. Forhør deg med utleier og tegne en forsikring når du leier ski, råder Espen Opedal i Tryg forsikring.

– Reiseforsikringen dekker ikke tap av leid skiutstyr. Forhør deg med utleier og tegne en forsikring når du leier ski, råder Espen Opedal i Tryg forsikring. Foto:

Slik sikrer du skiene
Tryg Forsikring har noen gode tips til hvordan du kan gjøre livet litt vanskeligere for skityvene:

– Skiutstyr er ofte kostbart og lett omsettelig. Vi opplever stadig at både ski, jakker og sekker forsvinner for folk. Du bør ikke gå fra skiene dine ubevoktet i spisepausene. Da blir de et lett bytte for tyvene, forteller Opedal.

Selv har han et triks for å gjøre det vanskeligere for tyven: Han splitter skipar og setter dem et stykke fra hverandre for å unngå tyveri.

Det er også mulig å få kjøpt en lett og snedig lås til skiene. Også på toget til og fra fjellet forsvinner det mange par ski. Der vil en skilås komme godt med.

Artikkeltags