Gå til sidens hovedinnhold

– Viser at vi er relevante for flere

Avisa Valdres fortsatte veksten gjennom koronaåret 2020 også i andre halvår og er blant lokalavisene med størst vekst i Innlandet. Ikke siden 2008 har avisa hatt større opplag.

FAGERNES: – Det er svært gledelig. Dette viser at lokalavisa har ei viktig rolle og er et sentralt sted å hente informasjon fra når store endringer er på gang i samfunnet, sier sjefredaktør og daglig leder i Valdres Media AS, Hilde Lysengen Havro.

– Vi står nå i en global pandemi, der det å vite hvordan dette påvirker lokale bedrifter, fritidsaktiviteter for unger og helsevesenet i dalføret er av stor betydning for folk.

3,44 prosents økning

De ferske opplagstallene for andre halvår i 2020 for landets aviser som Mediebedriftenes Landsforening (MBL) la fram onsdag, viser at et stort flertall kan vise til økning gjennom pandemien.

Les også

Avisa Valdres styrket for fjerde år på rad: – Har en plass i så mange menneskers hjerter at jeg ukentlig får aha-opplevelser

Slik er det også for brorparten av lokalavisene i Innlandet. I storfylket, som så dagens lys da Oppland og Hedmark ble slått sammen på nyåret i fjor, er avisa Valdres blant lokalavisene som vokser mest med 3,44 prosents økning fra første til andre halvår.

For fylkets to største aviser, Gudbrandsdølen Dagningen og Oppland Arbeiderblad, ligger veksten til sammenligning på henholdsvis 0,24 og 2,98.

– Har fått fram en bredde

Netto opplagstall for andre halvår for «Valdres» ligger på 9118, hvilket innebærer at avisa for første gang på tolv år beveger seg over 9000.

Les også

– Lokalavisa skal være ei drivkraft

– Dette viser at vi er relevante for flere og har klart å få fram en bredde i det produktet vi leverer. For ei lokalavis der leserne på hver sin kant gjerne har klare meninger om og forventninger til hva avisa burde inneholde, er ikke det alltid like enkelt, så det er vi stolte over, påpeker Lysengen Havro.

Styrka posisjon blant hyttefolk

Sjefredaktøren tror avisa særlig har styrka posisjonen ikke bare lokalt i Valdres, men overfor folk med interesse for Valdres, som for eksempel har hytte i distriktet.

– Vi har flere hytter enn folk i Valdres. Det å fange opp hva slags saker som engasjerer fritidsinnbyggerne og kunne levere god journalistikk innen disse feltene, er viktig for oss.

Les også

Avisa Valdres sine lesere er mest fornøyde

En tredjedel heldigitale

Verdt å nevne er det også at trofaste, lokale abonnenter henger med på den rivende digitale utviklinga, mener Lysengen Havro.

– Valdriser kan gjerne bli oppfatta som treige og tilbakelente folk. Jeg vil derfor trekke fram at faktisk en tredjedel av opplaget er reine, digitale abonnement. Resten er komplettabonnement, mens kun et fåtall er bare papir. Dette viser også at vi klarer å produsere gode og relevante saker til alle våre plattformer. Det er dessuten veldig hyggelig å se at flere vil betale for journalistikken vår, avslutter hun.

Kommentarer til denne saken