Visit Valdres følger koronasituasjon nøye: – Næringslivet i Valdres står sammen for å stoppe koronaspredning

IMPONERENDE INNSATS: – Det gjøres en imponerende kollektiv innsats i disse dager for å stoppe spredningen av koronaviruset, forteller daglig leder i Visit Valdres - som forteller det viktigste nå er å få kontroll på viruset før man gjør alt for å sørge for at næringslivet kommer på beina igjen.

IMPONERENDE INNSATS: – Det gjøres en imponerende kollektiv innsats i disse dager for å stoppe spredningen av koronaviruset, forteller daglig leder i Visit Valdres - som forteller det viktigste nå er å få kontroll på viruset før man gjør alt for å sørge for at næringslivet kommer på beina igjen. Foto:

– Det gjøres en imponerende kollektiv innsats i disse dager for å stoppe spredningen av koronaviruset.

DEL

VALDRES: – Situasjonen er ekstremt krevende for næringslivet Valdres som i så stor grad er knyttet til fritidsreisende; både turister og deltidsinnbyggere. Flere reiselivsbedrifter har nå besluttet å stenge dørene, og flere hundre ansatte har mottatt permitteringsvarsel. Dette er en svært alvorlig situasjon for Valdres og hele reiselivsnæringen, men også helt nødvendige tiltak, sier daglig leder i Visit Valdres, Merete Hovi.

Først kontroll, deretter reparasjon

– Først må vi få kontroll på koronaviruset, deretter må vi gjøre alt vi kan for å sørge for at næringslivet kommer seg raskt på bena igjen, sier Hovi.

Regjeringen lanserte for kort tid siden en tiltakspakke for næringslivet og presiserte at deres viktigste oppgave for næringslivet fremover var å trygge arbeidsplasser.

– Tiltakene som til nå er lansert er utrolig viktig for å skape en trygghet for de bedriftene og næringene som er hardest rammet av denne situasjonen, mener Hovi.

Turistkontoret stenger døren fra mandag, men er tilgjengelig på telefon og nett.

Stor pågang fra turister og hytteeiere

Visit Valdres og turistkontoret har for tiden stor pågang med spørsmål fra både turister, hytteeiere og andre, om alt fra hva som er tilgjengelig av overnatting og aktivitetstilbud til hvordan de skal forholde seg til hele situasjonen.

– Det er selvfølgelig krevende å holde seg oppdatert når ting endres fra time til time, men vi gjør så godt vi kan, sier ansvarlig for turistinformasjon, Julia Helgesen.

– Det er ingen tvil om at folk setter pris på å ha et sted de kan henvende seg i denne spesielle situasjonen, legger hun til. Visit Valdres har nå laget en egen informasjonsside på valdres.no som fortløpende blir oppdatert med informasjon om hvilke servicetilbud som er berørt.

– Vi oppfordrer alle våre medlemmer, inklusive løypelag, til å sende oss oppdatert informasjon slik at vi kan samle mest mulig på ett sted, sier Helgesen.

– Visit Valdres har i tillegg besluttet å stenge døren inn til turistkontorene de neste 14 dagene for å unngå fysiske besøk. Vi vil ha ansatte som er tilgjengelige for å besvare telefoner og e-posthenvendelser innenfor våre åpningstider. Det vil også være mulig å snakke med oss på videokonferanse. Øvrige ansatte sitter på hjemmekontor og ivaretar våre oppgaver som normalt, sier Merete Hovi.

– Vi oppfordrer alle til å ta hensyn til nasjonale retningslinjer og anmodninger, avslutter hun.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken