Visit Valdres oppfordrer til dugnad

Av

Styret i Visit Valdres oppfordrer til dugnad i dette innlegget.

DEL

VALDRES: Krisen har truffet Norge og Valdres. Mange bedrifter har nærmest over natten tapt hele inntektsgrunnlaget sitt. Vintersesongen var allerede godt i gang og tidenes påske sto for døra - betydelige inntekter som nå bare forsvinner. Inntekter som for mange bedrifter også bærer dem igjennom lavsesongene. Foreløpig er det vanskelig å vite hvor lenge dette vil vare og hvordan effekten blir på lang sikt.

Det er beregnet at ca. 50% av all omsetning i Valdres er knyttet opp mot hytter og reiseliv. Nå som deltidsinnbyggerne og turistene blir bedt om å holde seg hjemme, uteblir denne omsetningen og for en region som Valdres får dette enorme konsekvenser. Regjeringens krisepakker vil lette situasjonen på noen områder, men det må flere tiltak til for å hjelpe næringslivet, og spesielt de små aktørene.

Visit Valdres ønsker derfor å oppfordre banker, men også forsikringsselskaper, kreditorer i det offentlige, og andre, om å være med på dugnaden ved å redusere utgiftene for bedrifter. Flere sliter økonomisk som følge av koronasituasjonen, allikevel må de ivareta sine faste kostnader og forpliktelser. Vi observerer blant annet at Vang Energiverk og kraftselskap i Gudbrandsdalen har satt ned nettleien.

På sikt vil naturligvis alle merke en nedgang, også kommuner, banker, forsikringsselskaper og energiverk, men for øyeblikket er det rett og slett spørsmål om økonomisk overlevelse for et stort antall bedrifter i Valdres. Vi oppfordrer derfor flere til å ta ansvar og delta i denne delen av dugnaden for å sikre at næringslivet i Valdres igjen kan blomstre når denne krisen går over. For det vil den gjøre - vi vet bare ikke når.

I mellomtiden kan vi verne om og støtte næringslivet ved å handle lokalt og bruke lokale leverandører. Vi trenger mangfoldet av produkter, tjenester og opplevelser i regionen vår. Dette er en også viktig i et bærekraftperspektiv. Vi har trofaste deltidsinnbyggere som kanskje i enda større grad enn før vil støtte næringslivet i sin hyttekommune og som gleder seg til å få vende tilbake til sitt andre hjem. I tillegg har mange tro på at nordmenn vil være enda mer bevisste på å feriere i eget land i tiden fremover. Vi gleder oss til den dagen vi kan ønske alle velkommen tilbake til Valdres.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken