Skal diskutere regionalisering og bærekraft

Erik Engelien i Visit Valdres. Arkivfoto

Erik Engelien i Visit Valdres. Arkivfoto Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Visit Valdres inviterer sine medlemmer til åpent møte 3. mai for å sette regionaliseringen og bærekraft på dagsorden.

DEL

Fagernes: 3. mai er 270 medlemsbedrifter invitert til å diskutere fremtidens Valdres som reisedestinasjon. Mye til grunn for regionaliseringen, det nye Innlandet og ikke minst den økende interessen for miljø og bærekraft.

– Dette er møter vi har noen ganger i året for å diskutere diverse aktuelle temaer, og med regionaliseringen er det naturlige temaer å ta opp denne gangen, forteller daglig leder i Visit Valdres, Erik Engelien.

Innlandet + Valdres

Det ene temaet som skal opp, er hvordan næringslivet i Valdres påvirkes når Oppland går sammen med Hedmark og blir Innlandet. Her skal rådmann Martin Sæbu i Vestre Slidre, komiteleder for næring, klima og miljø i OFK, Kjersti Bjørnstad og den nye regiondirektøren for NHO Innlandet, Jon Kristiansen, dele sine erfaringer. Deriblant mulighetene og utfordringene Valdres står foran, hvordan det nye fylket skal ivareta næringsutvikling i distriktsområder og hva NHO kan bidra med for å løfte næringslivet i Valdres.

Miljø og bærekraft

Engelien forteller at det også er vesentlig å inkludere næringslivet i et mer bærekraftig spor. Visit Valdres har satt i gang prosessen med å bli sertifisert Miljøfyrtårn til sommeren, og vil inspirere resten av medlemsbedriftene til å gjøre det samme:

– Vi er på vei til å gjøre Valdres til et bærekraftig reisemål, og vil informere om vårt bidrag. Det blir viktigere og viktigere å kunne markedsføre seg som bærekraftig i fremtiden, både når det gjelder potensielle hytteeiere og turister. Mange enkeltsteder er sertifiserte Miljøfyrtårn, men det er ikke mange samlede regioner som kan skryte av det samme, forteller Engelien.

Kari Sæther Nilsen skal sammen med konsulentene Erik Berg og Tove Sletto fra Stiftelsen Miljøfyrtårn skal presentere konkrete miljøtiltak på virksomhetsnivå, og målet er å sikre flere vedtak fra lokale bedrifter under møtet.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken