Illsint tiur skremte folk fra å kaste avfall i en time

Folk ble bedt om å holde seg i bilen så lenge tiuren bestemte over plassen.

Folk ble bedt om å holde seg i bilen så lenge tiuren bestemte over plassen.

Artikkelen er over 2 år gammel

En tiur stanset all avfallshåndtering på Rebne i nærmere en time i dag. Fuglen jagde folk inn i bilene.

DEL

-Dette var virkelig en spesiell dag på jobben, sier David Percy som jobber i VKR og hadde ansvaret for miljøstasjonen på Rebne denne dagen.

Espen Moltubakk(t.v) og David Percy er enige om at dette ble en minnerverdig dag på Rebne.

-Tiuren oppsøkte bil etter bil. En kvinne som hadde opplevd sint tiur en gang tidligere satte seg inn i passasjersetet for å slippe unna. Jeg prøvde å skremme vek tiuren, slik at hun skulle komme seg ut og rundt bilen og inn i førersetet. Men det var virkelig ikke lett. Han stilte seg opp og spredde vingene og sa tydelig fra at hun skulle bli der, sier Percy.

-Det var like før jeg måtte stenge hele miljøstasjonen. Ved ett tilfelle fløy tiuren ut av stasjonen og satte seg på snøen i skogkanten. Da trodde jeg showet var over. Men han kom tilbake og gjenopptok domineringen av plassen her. Han var virkelig ikke til å spøke med. Heldigvis angrep han ingen direkte, og han satte seg heller ikke oppå biler.


-Dette ble virkelig en stor naturopplevelse, og en episode jeg kommer til å huske, sier David Percy. Espen Moltubakk som var her for å levere avfall, var en av mange som fikk møte den sinte tiuren.

-Jeg sendte bilder til venner av tiuren i angrepsmodus. Virkelig en opplevelse ja, bekrefter han. Heller ikke han har opplevd maken i sitt liv.

Artikkeltags