Volbufjorden rundt går uansett vær

Tradisjon hver 1. mai: Omkring 140 deltakere på fjorårets utgave av mopedløpet "Volbufjorden rundt". Været skremmer ikke, betyder ildsjel Steinar Gullaksen, som håper på deltakerrekord.

Tradisjon hver 1. mai: Omkring 140 deltakere på fjorårets utgave av mopedløpet "Volbufjorden rundt". Været skremmer ikke, betyder ildsjel Steinar Gullaksen, som håper på deltakerrekord. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Værprognosene for 1. mai er ikke helt på arrangørenes side, men mopedløpet "Vobufjorden rundt" vil uansett gå sin gang.

DEL

VOLBU: I fjor kjørte vel 140 mopedister, de fleste med veterane tohjulinger. 140 startende regner primusmotor Steinar Gullaksen som rekord de seks gangene mopedløpet er blitt arrangert. Gullaksen tror det er en viss sjanse for å slå fjorårets deltakerrekord. Han lover for øvrig et løp i kjent og uformell stil slik som hele vegen har vært intensjonen.

Sjette året

Det er seks år siden nå Skrævarokken Mopedlaug så dagens lys. Da satt noen kompiser og familiemedlemmer og klekte ut gode ideer, og vips kom ideen om å arrangere noe formelt som kunne begeistre både deltakere og tilskuere.

Ettersom svært mange hadde et forhold til kjøretøy på to hjul, ikke minst renessanse for mopeder, Tempoer og den slags, var det naturlig å knytte løpet til slike. Men det er egentlig ingen begrensning, bare du har en tohjuling, kan du stille opp. Det er naturligvis litt mer sjarm om man har en tilårskommen moped eller motorsykkel.

Idé fra kompiser

Steinar Gullaksen forteller at det var han, broren Erik og kompisen Erik Rudi som klekte ut ideen på "gutterommet". Sjøl om ikke entusiasmen er like stor seks år etter blir det ved hjelp av synlige og usynlige krefter alltid mopedløp. Rettere sagt og hørt på bygda, det er utenkelig at ideen dør hen.

Uformelt og gratis

- Viktigste for oss er at dette skal være uformelt og ikke koste deltakerne noe som helst. Moroa skaper vi sjøl, sier Gullaksen.

Klokka 11.00 1. mai er han igjen klar for å sende ut hurven av glade mopedister fra Sebu bil og Bensin på Heggenes. Turen går først til Kvileheimen der deltakerne kjører framfor inngangen, bærter og hilser til betjening og beboere før de kjører videre til Volbu og rundt Volbufjorden. Turen går så ned til Vyrk i Melbybrøta, lokalene etter tidligere Helle slakteri. Der står Vyrk-gjengen for grilling og servering. Pølsene kommer fra Kiwi på Beitostølen.

- Mye velvilje

- Vi møter velvilje over alt, forteller Gullaksen, som lover sin tilstedeværelse i løpet med en Tempo Corvette, 1966-modell.

- Den er god som gull, ler han, før han må tilbake til mekkinga i garasjen. Han er blant anna medskyldig i at nok en debutant skal på vegen i morgen, Håkon Tågerud Gullaksen. Det mekkes på harde livet for å rekke tidsfristen...

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken