Gå til sidens hovedinnhold

- Er ikke folkehøgskolene gode nok for Høyre?

Artikkelen er over 4 år gammel

- I regjeringa sitt forslag til statsbudsjett kutter de 45 millioner kr til folkehøgskolene, når kutt i tilskudd, kutt i studiestøtte og elevveksten ikke blir regnet med. Kun én ny folkehøgskole i Mandal er lovet gradvis opptrappet tilskudd fram i tid. Senterpartiet lurer på om skoler uten eksamen med pedagogisk frihet ikke er gode nok for Høyre.

Fra Stortinget: Dette er eit debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribenten sine haldningar.

- Senterpartiet mener folkehøgskolene har et viktig utdanningstilbud, som bør bli ivaretatt og styrket. Det bør også være et tilbud for alle ungdommer som trenger et annerledes-år, ikke bare de med tjukk lommebok, mener utdanningspolitisk talsperson i Senterpartiet Marit Knutsdatter Strand.
I vårt alternative statsbudsjett økte vi rammen i fjor, og inkluderte 11 måneders studiestøtte til folkehøgskoleelever. Det vil vi jobbe for i år også, fortsetter Strand.

- Folkehøgskolene har en egenart og geografisk spredning som gjør dem verdifulle både for elevene og lokalsamfunnene der de er.
Elevene møter gjerne naturen og lokalsamfunnet på en helt annen måte enn ellers. Når flere elever sier dette er det beste året i deres liv, må vi finne rom til å prioritere dette i statsbudsjettet, sier Strand.
- Flere steder i landet har det vært økning i antall folkehøgskoleelever, og flere nye folkehøgskoler er tenkt etablert.
Når regjeringa foreslår å kutte i støtten for tredje gang, lover dette ikke godt for videre utvikling av mangfoldet i utdanninga, avslutter Strand.

Kommentarer til denne saken