Hedalen og Begnadalen til Ringerike?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Atter en gang foreslås skolene i Hedalen og Begnadalen redusert og nedlagt. Sør Aurdal kommunes politikere kommer aldri til å gi disse bygdene fred før skolene er fjernet.

DEL

MeningerKommunens politikere har gjennom årenes løp plukket vekk tilbud på tilbud i disse bygdene. Klarer de nå også å ta vekk skolene fra disse utkantbygdene så tar de hele bygda. Da blir det aktiv fraflytting i stedet for aktiv bosetting. Og da flytter ikke folkene her til Bagn og Fagernes. Nei,de flytter nedover mot Hønefoss og Oslo området. Klart det er kostbart å drive skolene slik som de drives i dag,men når avstandene er slik de er innenfor kommunen så må det bare drives slik.

Rådmannen og kommunepolitikerne forstår nok ikke helt hva de steller i stand hvis de gjør alvor av nedleggelsene. Sør Aurdal kommune kommer ikke til å spare eller tjene penger på denne løsningen! Hans Allergoth i Begnadalen Bygdeutvalg hadde ett flott innlegg i avisa Valdres, torsdag 14. februar. Han hadde mange gode og fornuftige punkter i sitt innlegg. På slutten av sitt innlegg skrev han også: først i Valdres ligger Begnadalen og Hedalen!

Det er tilfelle for de som ikke vet det. Men det gir både Bagn, Fagernes og resten av Valdres blaffen i. Vi er bare noen utkanter med mye vill og flott natur som de lenger oppe i Valdres suser kjapt forbi. For de som bor lenger oppe i Valdres har ikke disse områdene noen gang blitt verdsatt og tatt med som noen del av Valdres.

Vi passer bedre inn på mange måter sammen med naboene våres mot sør, Ringerike. Vi bør etter min mening så snart som mulig prøve å få til ett samarbeid og en overgang til Ringerike kommune og Buskerud fylke. Hedalen og Begnadalen har større utviklingsmuligheter ved å knytte kontakter denne veien ved å komme innunder Ringerike kommune. Ikke minst gjelder dette helsesektoren med sykehus tilbud mye nærmere der vi bor nå. En utkant blir vi uansett hvor vi går,men veien mot sør ser lysere og kortere ut.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags